Mahjong

Mahjong-spelet härstammar från Kina. Spelet har gått från att vara ett brädspel till att vara ett av de mest populära spelen på internet. Ursprungligen spelades Mahjong av flera spelare. I västvärlden har dock spelet blivit mer känt som Mahjong solitaire eller Mahjong harpan, dvs en variant av spelet där man spelar ensam.

Mahjong är ett spel som kräver strategiskt tänkande, skicklighet och tur. Idén med spelet är att para ihop och på så sätt rensa mahjongstenarna från brädet. Mahjong innehåller 144 stenar som är organiserade i olika mönster med ansiktet uppåt. En sten sägs vara ”öppen” då den kan flyttas till endera höger eller vänster utan att röra vid de andra stenarna. Spelet avslutas då spelytan är tom eller inga stenar går att flytta på.

Förutom att det fysiska spelet är gammalt har också datorspelet en lång historia. Datorspelet skapades av Brodie Lockard år 1981. Det sägs att spelet baserade sig på ett gammal kinesiskt spel som kallades ”sköldpaddan”. Det är också sköldpaddan som fortfarande är en av de mest kända Mahjong-mönstren. I dagens läge finns det flera varianter av det första spelsättet och några av de mer populära versionerna på internet inkluderar Mahjong Connect och Celtic Mahjong.

Ett kärt barn har många namn och i Mahjongs fall betyder det att du kan höra talas om t.ex. Sköldpaddan, Mahjong, Mahjong Solitaire, Shanghai Solitaire, Taipei, Kyodai osv. Spelet älskas av många och är särskilt populär bland vuxna.

Vi har grupperat våra Mahjongspel i mahjongkanalen. Här finns de bästa gratis mahjongspelen och du hittar säkert dina favoriter bland alla våra alternativ. Använd din hjärna, utmana dig själv och njut av spelet. Mahjong är ett spel för de kloka och förståndiga, dvs Dig!

 

Fish Mahjong

Fish Mahjong

Fisk Mahjong är ett roligt version av den berömda mahjong spel. Här får du spela med olika typer av fiskar. Enkelt ihop dem att få dem bort från bordet. Paret måste kunna vara förbunden med en kontinuerlig linje som endast kan böjas eller vända högst två gånger. Rensa upp hela bordet på så kort tid som möjligt för att få mer poäng. Klicka bara på den första plattan och klicka sedan på den andra plattan som du vill ska paras ihop.

 

Pokah-Jong

Pokah-Jong

Är du förtjust i att spela poker? Tycker du spelar patiens? Om så varför inte prova Pokah-Jong? Pokah-Jong som namnet antyder är en twist till det klassiska Mahjong spel. Den samarbetar Poker och Mahjongg i ett spel. För att du ska vinna spelet måste du få de bästa poker händer genom att välja mahjong brickor från brädet. Du bör gå fria brickor från brädet för att få den bästa pokerhanden. Tänk dig att spela två spel samtidigt inte att det låter roligare och mer spännande. Detta är vad Pokah-Jong har att erbjuda så prova det nu!

 

Circus

Circus

Cirkus – en riktigt cool pusselspel som du kommer att kunna spela direkt eftersom det är mycket lätt att lära varmt för att spela. Allt du behöver göra här är paret upp två plattor som är exakt samma. Dessa två plattor måste anslutas med en heldragen linje som bara kan böja eller vända upp till tre gånger. När du har parat ihop brickor försvinner de från spelplanen och poäng kommer att ges till dig.

 

Discover Egypt

Discover Egypt

Upptäck Egypten är en cool spel där du kommer att få spela två olika typer av pusselspel: Mahjong och ”hitta skillnaderna”. Inställningen är Egypten och dess fantastiska pyramider och öknar. När du får bort alla mahjong brickor, måste du hitta ett erforderligt antal skillnader mellan två bilder. Se bara till att du inte gör för många misstag, annars kan du förlora några dyrbara tidpunkter. Lycka till!

 

Mahjong Connect

Mahjong Connect

Mahjong Connect kräver att du eliminera alla brickor på brädet den matchande alla tillgängliga brickor innan tiden tar slut. Spelet har olika slumpmässiga händelser som bidrar till att göra varje spelomgång unik. Till exempel, en orkan kan visa upp och ordna alla pjäser på brädet! Du kan också få tips när du fastnar.

 

Mahjong Empire

Mahjong Empire

Mahjong Empire är mycket underhållande och lätt att lära sig. Allt du behöver göra här är par upp brickor som ser likadana ut. Du kan bara använda en bricka om den har antingen vänster eller höger sida fri. Det finns sex pussel S i detta spel, avsluta dem alla genom att göra ditt bästa. Titta på hela styrelsen noggrant för att hitta paren. När du har hittat ett par klickar du bara på dem båda och de kommer direkt försvinna. Ha det så kul!

 

Mah Jongg

Mah Jongg

Mah Jongg är en intressant pusselspel från Kina. Spelet kommer att vara klar när du har tagit bort alla brickor från brädet. Para ihop upp liknande brickor för att eliminera dem. Du måste komma ihåg att bara en öppen platta kan tas bort. Så du måste koncentrera dig och titta på kakel noggrant. prova hur lång tid det tar dig att slutföra spelet. Utmana dina vänner och har en hel dag av orientalisk roligt.

 

Mahjongg 3D

Mahjongg 3D

Det klassiska pusselspel som vi alla kärlek är nu 3D med Mahjongg 3D! Reglerna är fortfarande samma; Pair Up brickor som ser exakt samma sak. Du kan bara använda en bricka om den har sina tre eller fyra sidor gratis. Ha det i åtanke när du söker för par på bordet. Spelet är slut när du har rensat tabell över alla brickor eller om det finns några fler drag tillgängliga. Ha det så kul!

 

Mahjong Ready

Mahjong Ready

Mahjong Ready är en riktigt trevlig pusselspel härrör utgör det klassiska kinesiska spelet. Vad du behöver göra här är par upp plattor som är exakt samma. De brickor som du kopplar upp bör båda har antingen sin vänster eller höger sida fri. Du kan blanda högen flera gånger i spelet, använder det när du inte har några fler kvar drag. Det finns också en antydan knapp som kan hjälpa dig att hitta ett par. Du vinner spelet när tabellen raderas.

 

Mahjong Road Signs

Mahjong Road Signs

Mahjong vägmärken är en annan form av mahjong spel. Istället för att ha antal plattor får du spela med tecken på att du hittar längs motorvägen. Matcha upp skyltar som ligger intill varandra eller kan anslutas med en enda rad som bara kan vända eller böja två gånger. De tecken på att du kommer att para ihop måste också se exakt likadan ut. Rensa upp bordet innan tiden går ut för att vinna. Du kan klicka på ledtråd knappen för att få hjälp.

 

Mahjong Tower

Mahjong Tower

Det är dags att ha lite pussel kul med Mahjong Tower! Allt du behöver göra här är paret upp kakel som är likadana för att ta bort dem från brädet. Du vinner spelet när alla brickor är borta. Kom ihåg att du bara kan välja en bricka om det är gratis antingen på vänster eller höger sida. Rensa hela området snabbt kommer att ge dig en högre poäng. Du kan spela detta ensam eller med en vän för en hel dag av underhållning.

 

Master Qwan's Mahjongg

Master Qwan’s Mahjongg

Master Qwan s Mahjongg använda samma regler för den ursprungliga datorn versionen. Målet med spelet är att leta efter matchande mahjong brickor för att rensa brädet. Skynda dig för att du behöver för att slutföra detta innan timern tar slut. Ett par brickor kan matchas om de fria. det är när det inte finns några intilliggande plattor till höger eller vänster sida, inte heller några plattor direkt på toppen.

 

Miniclip Mahjongg

Miniclip Mahjongg

Miniclip Mahjongg är en solid spel för alla att njuta av. Du kommer att kunna spela olika svårighetsgrader med en lätt att se kakel layouter. Även nybörjare kan se detta forum layouten.

 

Mom Jongg

Mom Jongg

Vill du spela ett spel som inte kommer pressa dig för mycket? Prova Mamma Jongg och se vad den har att erbjuda. Det är ett roligt spel ändå avkopplande på grund av dess kakel tema. Spelet innehåller två olika layouter kakel set. Det gör att du kan ändra ditt spel perspektiv så får du fri matchande par lätt.

 

Shanghai Dynasty

Shanghai Dynasty

Shanghai Dynasty är ett roligt och enkelt spel. Slappna av och spela en orientalisk pusselspel som har älskat i århundraden. Målet med spelet är att ta bort alla brickor från brädet. Gör detta genom att para ihop upp brickor som är exakt samma. Kom ihåg att du bara kan använda en bricka om den har mer än tre sidor som är öppna eller fria. Du kan inte använda en bricka som är bredvid två eller flera andra plattor.

 

Shanghai Dynasty Mahjongg

Shanghai Dynasty Mahjongg

En annan utmärkt twist till den klassiska Mahjongg Game är Shanghai Dynasty Mahjongg. Spelet har två spellägen: Barn och normal. Kids gameplay erbjuder en enklare och lättare kakel layout och grafik. Normalläget erbjuder olika kakel layouter och grafik som är mer attraktiva. Spelet ger dig och barnen att njuta och ha kul medan du spelar.

 

Shumujong

Shumujong

Shumujong är en ny version av det berömda pusselspel som heter Mahjong. Du behöver samla kakel som lägger upp till tio. Du kan kombinera två eller flera block. Kom bara ihåg att du bara kan använda ett block om det är gratis antingen på vänster eller höger sida. Klicka bara på ett block, kommer den röda om den är olåst och kan användas. Rensa upp hela pusslet för att kunna gå vidare till nästa nivå.

 

WellMahjong

WellMahjong

Ha en bra tid med WellMahjong! Para ihop upp plattor som är samma för att göra få dem bort från brädet. Kom ihåg att plattorna skall vara fri antingen på vänstra eller högra sidan innan de kan användas. Din poäng beror på hur lång tid det tar dig att rensa upp hela bordet. När du har fastnat och du tror att du inte har mer drag kvar, bara att klicka på TIPS-knappen och få hjälp. Varje nivå avslutas när bordet är klart eller om det finns några fler kvar drag.

 

Auto Mahjong

Auto Mahjong

Auto Mahjong är en riktigt cool pusselspel där du får spela med olika biltillverkare som dina mahjong brickor. Rensa ut kortet genom att para ihop upp brickor som är staplade här. Du kan bara para ihop två plattor om de har minst två sidor som är gratis. Du kan inte välja en bricka som omges på sina tre sidor av andra brickor. Du kan se hur många plattor kan paras ihop som en ledtråd på den nedre sidan av skärmen. Du kan också klicka på TIPS-knappen för att visa dig ett par som du kan använda.

 

Celtic Mahjong

Celtic Mahjong

Detta spel kallas Celtic Mahjong är verkligen lätt att lära sig. Allt du behöver göra här är matcha upp två plattor som är samma. Kom ihåg att du bara kan koppla ihop dem om båda av dem är gratis på antingen vänster eller höger sida. Du kan inte klicka på och markera en bricka som inte kan användas. När du har paras ihop två plattor, kommer de att försvinna direkt från bordet. Radera hela bordet för att vinna spelet.

 

Mahjong

Mahjong

Mahjong är spelet för att spela om du vill ha det enkelt och roligt. Allt du behöver göra här är rensa styrelse mahjong brickor. Para ihop dem för att ta bort dem från brädet två och två. Kom ihåg att du bara kan använda en bricka om det är fri till vänster, höger eller ovansidan. Klicka bara på en bricka och det kommer att markeras, är detta ett tecken på att du kan använda den. Du måste också hålla i minnet att endast ett par som är exakt samma kan tas bort från brädet.

 

Mahjong Empire

Mahjong Empire är mycket underhållande och lätt att lära sig. Allt du behöver göra här är par upp brickor som ser likadana ut. Du kan bara använda en bricka om den har antingen vänster eller höger sida fri. Det finns sex pussel S i detta spel, avsluta dem alla genom att göra ditt bästa. Titta på hela styrelsen noggrant för att hitta paren. När du har hittat ett par klickar du bara på dem båda och de kommer direkt försvinna. Ha det så kul!